Güngören Yahya Çavuş İlkokulu: “Otizmin Farkındayız,...

Güngören Yahya Çavuş İlkokulu: “Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız.” Dedi.

03 Nisan 2024 - 12:09
Reklam

 

Güngören Yahya Çavuş İlkokulu Özel Eğitim sınıfları Otizme farkındalık kazandırmak için okul genelinde çeşitli etkinlikler yaptılar. Özel Eğitim sınıfları öğretmenleri Elif Raytop, Nazlı Savaş, Ayşe Sezgin, Süeda Nur Öbekçi, Şevval Karpuz, Şeyda Erarslan’ın düzenlediği farkındalık çalışmalarına okulun tüm öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. 

Sınıfları gezerek 3/A ile 4/F sınıflarına şeker ve kapı süsü dağıtan öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. 3/A sınıfı öğretmeni Tuğçe Bağrıyanık: “Otizm farkındalığı oldukça önemli bir konu. Farklı farklı renkleriyle bütün çocuklar hep birlikte el ele diyerek Özel Eğitim sınıflarımızın etkinliklerine destek verdik. Etkinliklere emek veren öğretmenlerimize öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. “ dedi. 
Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Elif Raytop: “Her şeyden önce bilmemiz gereken bir şey var; otizm bir eksilik değil gelişimsel bir farklılıktır.
Otizmli bireyler, diğer bireylerden farklı özelliklere sahip olabilirler ancak herkesle eşit haklara sahiptir. 
Otizmli bireyleri hayatın her aşamasında kabul etmeye ve 2 Nisan’da otizme kırmızı ışık yakmaya davet ediyoruz. Farklılıkları bu dünya’ya çok şey katacak yeterki farkında ve yanlarında olalım.” dedi. 
Okul Müdürü Zuhal Yenici: “Otizm bir farklılıktır. Hayatın başka bir rengidir. Otizmli bireylere hayatın içinde yer vermek toplum olarak hepimizin görevidir. Bu anlamda öğrencilerimiz ve velilerimize bu farkındalığı kazandırmak adına öğretmenlerimin ve öğrencilerimin yaptığı bu güzel etkinlik için onlara teşekkür ediyorum.” dedi. 
Sınıflarda arkadaşlarını ziyaret eden öğrenciler daha sonra hep beraber okul bahçesinde balon uçurma etkinliği yaptılar. 

Tüm çocukların bir arada, el ele olduğu bu etkinlik için Güngören’in Sesi Gazetesi olarak Güngören Yahya Çavuş İlkokulu öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyoruz. 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu