Balık sezonunun başlaması ile vatandaşların balık tüketimini tasviye eden Güven balıkcılık yetkilileri balığın sağlık ve sofra adabını dile getirdiler. Güven balaıkcılık yönetim kurulu üyesi BayramAkbal balık alırken dikakt edilmesi gerekenleri sıralarken" Balık alırken balığın canlılığına dikkat edilmesi gerekiyor.Gözlerinin ve kulaklarının kırmızı olması yeterlidir. Parmakla basılarak tazelik anlaşılmaz yanıltır. Güven balıkcısı olarak balıklarımız tezgahlarımıza günlük gelmektedir. Güngören halkı karadeniz ağırlıklı olduğu için hamsi satışta davan yapıyor.Halkımızdan bir ricamız var. Hertürlü balığı sofralarında eksik etmesinler.Balık bir sofralarda ağırlanma yemeğidir. En ucuz maliyetli bir yemektir.Bölgemizde balık marmara ve karadenizde avlanarak gelir satışa sunulur.Cupra ve levrek ege denizinde gelir. Bazı dönemlerdede karadenizden gelir."dedi. Güven balıkcılık yönetim kurulu üyesi Erol Avcı ise "Bizler 15 yaşından beridir balıkcılık yapmaktayız. Bizlerin sofrasında hiç balık eksik olmaz. Hatta sezonunda sabah kahvaltısında balık yeriz. Kalp hastalığına doktorlarımızın tasviyesi ile birebir etki ettiğini,gözlere çok iyi geldiğini biliyoruz.Balık ömrü uzatır.Beyaz et olduğu için proteini yüksek bir yiyecek. Bir karidesin kalorisi , bir tencere yemeğin kalorisine eş değerdir. 1800 kalori ihtiva eder.Uzmanlar balık etinin her türlü hastalıklarda tüketilmesini tasviye diyorlar."dedi. Balık kültürünün ve softa yemeği olarak özendirilmesi için yerel yönetimlerininde bu konuda hassas davranmaları gerekiyor.