Merter'de bulunan Güvenç Konyalı restaurantında düzenlenen arabaşı gecesine çok sayıda hamşeriler yer alarak bir araya geidiler. Karaman Ayrancı dernek başkanı Hüseyin Uyanık gelen misafirleri ile tek tek ilgilenirken arabaşı müdayimleri ikram edilen çorbaları 2-3 kase olarak içmenin zevkini yaşadılar. Sadece Konyalı ve karaman'lılar değil başka yörenin insanlarıda sofrada yer alarak birlik beraberlik beraketinden zevk aldılar. Güngören ilçe emniyet müdürü Ercan Çamırcı Aarabaşı gecelerinin müdayimi olurken İdari bölge mahkemesi hakimi Mehmet Ali Dağdaş, emniyet müdürlüğü ekipler amiri İbrahim Betdemir, Çapa tıp fakültesi satın alma müdürü Başol Civcik, Karaman vakfı 2. başkanı Suat Yıldırım, Karaman ayrancı ve köyleri dernek başkan yardımcısı Av. İzzet Güvenç , eski meclis üyesi Döndü Zenginli, Şair Yazar İsmail Hakkı Bağdat, Ayrancıhaber yayın yönetmeni Mustafa Ural ve Güvenç restaurantları yönetim kurulu başkanı Mahmut Güvenç katılırken Av. İzet Güvenç ve Güngören ilçe emniyet müdürü Ercan Çamırcı çalışan gazeteciler günü münasebetiyle gazetecilerinde bu özel günlerini kutladılar. Karaman Ayrancı ilçesi dernek başkanı Hüseyin Uyanık Arabaşı çorbasının geleneğini anlatırken Uzun kış gecelerinde ara yemek olarak pişirilip içilirdi.Elektrik ve televizyon olmadığı dönemlerde köyde sırayla dolaşarak gruplar halinde ikramlarda bulunurdu. Yemek aralarında ikram edilen bir çorba çeşididir. "dedi. Arabaşı gecesinde misafir olarak katılan Fatma Birol çorbayı doya doya içerken "Kar yağdığı zaman büyük kazanlarda yapılırdı. Bir kazanda Horoz ve tavuk kaynatılır diğerindede hamur kaynatılırdı."dedi. Aslen malatya'lı olan Dr. Yemlihan Gençoğlu arabaşı çorbası ile çok önceleri tanıştığını Kayseri bir aile dostu tarafından devamlı ikram edildiğini söyledi. Güvenç restaurantları müdürü Akif Güvenç Tarihi çok geçmişe dayanan ir içeçeğimiz. 300 kişilik yaptığımız geleneksel olarak her kar yağışı sonrası hazır edrek hemşerilerimizi bir araya topladığımız bir buluşma sebebi olduk. İçerisine koyduğumuz Keklik, Tavşan, gaz eti için memlekette avlanarak getiriliyor. Her içen bu geceye gelirken yemek yemeden gelerek 2 ile 8 kase arasında bu çorbadan içerler.Hamuru ise Unun kaymatılamsı ile elde edilir."dedi. Gecey katılanlar hem damak tadını hemde hasret gidererek geceyi unutmamk üzere vedalaştılar.