Kakao çekirdeklerini havanda döverek soğuk içecek şeklinde kullanan Maya ve Aztekler, yıllar boyu leziz çikolatayı içerek keyfini çıkarttılar. Bununla kalmayıp çok değer verdikleri kakao çekirdeklerini ticaretin baş aktörü olarak kullandılar. Hızla yayılan çikolata içme zevki ve 1700’lü yıllarda kakao yağının keşfiyle, çikolata şimdiki katı halini aldı.
Yıllardır insanoğlunun yaşamına lezzet katan çikolata, Mabel Çikolata ile daha da lezzetli hale geliyor. Portakallı çikolata ve diğer enfes çeşitleri ile damaklarda bir lezzetli bir şölene imza atıyor. Çikolatanın her hali çok sevilir. Özellikle farklı aromalar ile bir araya gelen yoğun kakao lezzeti keyifli bir duygu durum değişikliğine neden olur. Bu yüzden yorulduğunuzu veya bunaldığınızı hissettiğiniz an, bir parça Mabel Çikolata’ları tercih ederek kısa bir mola verebilirsiniz. Çikolatanızı ağzınıza attığınızda gözlerinizin kapalı durumda olması, çikolatanın tadına ve keyfine daha fazla varmanızı sağlar. Bu sayede günün geri kalanını daha mutlu geçirebilirsiniz.
Portakallı Bitter Çikolata
Sütlü, bitter ve beyaz seçenekleri ile sunulan çikolataların hepsinin ayrı ayrı müdavimi vardır. Türkiye’de daha çok sütlü çikolata tüketilse de bitter severlerin sayısı beyaz çikolata severlerden daha yüksektir. Mabel’in bitter severler için ürettiği portakallı bitter çikolatanın hayranlarının gün geçtikçe çoğalıyor.
Yoğun çikolata tadı ve ferahlatan portakalın mükemmel uyumu sayesinde, eşsiz bir lezzet deneyimi yaşanabilir. Bu çikolatanın mükemmel lezzeti Mabel’in %100 kakao çekirdeği ve kakao yağından üretilen kaliteli çikolatasından ve portakal parçacıklarından gelir. Portakal aroması yerine portakalın bizzat kendisini kullanan Mabel, buna benzer birçok mükemmel çeşidi bir arada sunar.
Hem tek başına hem de sıcak içeceklerin yanında tüketilebileceği gibi tatlı yapımında da kullanılabilir. Evde yapılan suflenin içine konulması durumunda sufle, hem yoğun çikolata hem de portakal tadında olur. Farklı lezzetler ortaya çıkarmak için kurabiye ve kek yapımında da kullanılabilir.
En İyi Portakallı Bitter Çikolata
Çocuklar ve yetişkinler tarafından çok sevilen çikolatanın kaliteli olup olmadığını kolay bir şekilde anlamanın birkaç püf noktası vardır.
Kaliteli bir çikolatanın ağızda asla yağ tadı bıraktığı görülmez. Yenilen çikolatadan yağ tadı alınıyor ise; kakao yağı ile bitkisel yağın bir arada kullanıldığı anlaşılır.
Çikolata keyfinin yıllar boyu aynı kalitede sürmesi için kaliteden vazgeçmeyen Mabel Çikolata ile tatlı bir mola vermek motivasyonu artırır. Çikolatanın ilk günkü tazeliğini kaybetmemesi için güneş ışığı ve nemden korunması gerekir. Mabel’in portakalın harika tadını sizlere sunan bu çikolatası ile ilgili olarak https://www.mabelcikolata.com/kategori/portakalli-cikolata sayfasına bakabilir, bu tatları deneyimlemek için seçimlerinizi yapabilirsiniz.