Güngören damak tadı bakımında her geçen gün markalaşması ile cazibesini arttırıyor.Bu markalardan biri olan 1920 yılından beri köfte denince akla gelen Köfteci Alibey ürettiği damak tadı ile müşterilerine ayrı bir lezzet veriyor.Üçüncü nesil olan Köfteci Alibey restaurantlarının yönetim kurulu başkanı Nihat Kestaneci Köfteci Alibey olmanın serüvenini anlattı. Nihat Kestaneci"1920 Kırım göçmenlerinden Ali Sirkeci Kocapaşa semtinde kurmuş olduğu köfteci işyeri ile hayata geçti. 1930 yılında memleketinde dedemin Recep Kestaneci, Ali Bey'in yanında bulaşıkçı olarak işe başlamış zamanla ustalığa ilerlemişti. Ali Bey, Kırımlı Ali Kırım'a geri döndü. Giderken dedemi çok sevdiğinden iş yerini bırakarak 1941 yılında yurduna Kırım'a gitti.Köfteci Ali Bey köfte işletmesini o günden bugüne Kestaneci ailesi sürdürmektedir. 4 kuşak olarak mesleği yürütmekteyiz. Emanete sahip çıkarak bugünlere geldik. Ürün kalitemizden damak tadından ödün vermeden lezzet kervanında yolumuza devam ediyoruz. Şu an 2 şubeyle Haznedar, Sanayi şubelerimizle hizmet veriyoruz. Bazı illerden ve yurt dışında isim hakkı isteyerek frençayzing olarak teklifler alınarak değerlendirilmektedir."dedi. Kısa sürede markanın dünya Hacı Recep Kestaneci oğlu Nihat Kestaneci ve sonrasında Nadir Burak Kestaneci olarak bayrağı devam ettiriyor.
Köftenin lezzetinin aile içi sır olarak saklandığını dile getiren Alibey Köfte Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kestaneci "Etimizi özel seçiyoruz. Kıymamızı kendimiz çekiyoruz. Özel besi etlerinden kullanıyoruz. Dana kaburgasından gelen bir lezzettir. Meslek aşkıyla üretilen köfteyi misafirlerimize sunuyoruz. İstanbul içi için kendi şirketimiz bünyesinde şubeleşeceğiz" dedi.